Filmjölksbröd med anis & fänkål

Detta recept kommer från Min Goda Sida.



1 bröd

3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
½ dl linfrön
½ solrosfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ msk anis
½ msk fänkål
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först).
Häll på filmjölk och sirap och rör om tills det blir en kladdig deg.

Häll degen i smord brödform.
 Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45-60 minuter.


Currysås



4 port.

1 liten gul lök, finhackad
2 msk smör
1½-2 tsk curry
2½ msk vetemjöl
4 dl hönsbuljong
1 äppleklyfta, råriven

Fräs löken i smör på svag värme och strö över curryn.
Rör om och låt fräsa ett par minuter.
Strö över mjöl och späd i omgångar med buljongen.
Låt såsen koka upp och sjud i 3-4 min.
Smaksätt med rivet äpple.


Fluff - tårtfyllning



Ahlgrens bilar-fluff

3 dl vispgrädde
60-80 g ahlgrens bilar


Klipp bilarna i mindre bitar, de går fortare att smälta då.
Värm grädden försiktigt och blanda ner bilarna, låt detta smälta på svag värme, de får absolut inte koka.
Låt blandningen bli helt kallt i kylskåpet, gärna över natten. 
Vispa upp till en lite mer fluffigare konsistens.
Späd mer mer grädde om krämen är för tjock.


Dumle-fluff

3 dl vispgrädde
180 g dumle

Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten).
När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff.





RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se