Jordgubbspaj



ca 500 g färska jordgubbar (går med frysta)
ca ½ dl ljus sirap
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakbulver
100 g smält smör

Lägg jordgubbarna i en pajform och ringla över sirap.

Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och klicka ut över jordgubbarna.
Grädda i ugn i 175 grader tills den fått fin färg, ca 20-30 min.


Somrig och söt hallonpaj med gammaldags vaniljglass



Smördeg
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl

Fyllning
8 dl hallon
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

 
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till smördegen.
Tryck ut ca ¾ av degen i en pajform som mäter 24 cm i diameter.
Lägg den sparade degen kallt att vila.
Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 6-7 minuter.

Strö hallonen jämnt över pajskalet.
Blanda samman socker, potatismjöl och vaniljsocker i en bunke.
Strö blandningen över bären i formen.

Kavla ut den sparade degen tunt på ett mjölat bakbord.
Sporra ut remsor och lägg i ett rutmönster över bären.

Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 20 min.

Servera med vaniljglass.


Kyckling med crème fraiche vitlök & parmesan



4 port.

4 kycklingfiléer
1 stor purjolök
1 burk crème fraiche vitlök & parmesan
1 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Strimla kycklingen och stek i lite margarin.
Strimla och skölj purjolöken och låt den steka en stund med kycklingen.
Tillsätt crème fraiche och grädde och krydda.
Låt allt småputtra en liten stund.

Servera kycklingen med ris, pasta eller potatis.


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se