Kubbar



ca 20 st

7 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk hjorthornssalt
½ krm bittermandelarom
125 g margarin
1 ägg
1½ dl mjölk

Garnering
kall mjölk
pärlsocker

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och mandelaromi en bunke eller matberedare.

Skär matfettet i mindre bitar.
Finfödela det i mjölblandningen med fingrarna, en gaffel eller med matberedarens kniv.

Vispa upp ägget i en liten skål.
Häll ner äggvispet i mjölblandningen.

Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop allt till en deg.

Rulla ut degen till två längder, 40-50 cm långa, på ett mjölat bord.

Skär längderna i 4-5 cm breda bitar.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med kall mjölk och strö över pärlsockret.

Grädda kubbarna mitt i ugnen, 10-12 min.
Låt dem sedan kallna på galler utan bakduk så att de blir spröda.


Snabb kycklingpanna



4 port.

4 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 msk rapsolja
1 tsk malen ingefära
4 skivor ananas
2 dl av ananasjuicen
2 tsk maizena
2 tsk soja
salt
peppar

Skär kycklingfiléerna och paprikan i strimlor.
Fräs kycklingköttet i oljan i en stek- eller wokpanna på ganska stark värme.
Sänk värmen, strö över ingefära och paprika.
Låt fräsa ett par minuter.

Låt ananasskivorna rinna av och skär dom i bitar.
Lägg dem i pannan.
Blanda juicen med maizena och soja.
Häll blandningen under omrörning i pannan och låt koka upp.
Smaksätt med salt och peppar.

Servera med ris eller äggnudlar.


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se