Kubbar



ca 20 st

7 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk hjorthornssalt
½ krm bittermandelarom
125 g margarin
1 ägg
1½ dl mjölk

Garnering
kall mjölk
pärlsocker

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och mandelaromi en bunke eller matberedare.

Skär matfettet i mindre bitar.
Finfödela det i mjölblandningen med fingrarna, en gaffel eller med matberedarens kniv.

Vispa upp ägget i en liten skål.
Häll ner äggvispet i mjölblandningen.

Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop allt till en deg.

Rulla ut degen till två längder, 40-50 cm långa, på ett mjölat bord.

Skär längderna i 4-5 cm breda bitar.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med kall mjölk och strö över pärlsockret.

Grädda kubbarna mitt i ugnen, 10-12 min.
Låt dem sedan kallna på galler utan bakduk så att de blir spröda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0