Kubbar
ca 20 st
7 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk hjorthornssalt
½ krm bittermandelarom
125 g margarin
1 ägg
1½ dl mjölk
Garnering
kall mjölk
pärlsocker
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och mandelaromi en bunke eller matberedare.
Skär matfettet i mindre bitar.
Finfödela det i mjölblandningen med fingrarna, en gaffel eller med matberedarens kniv.
Vispa upp ägget i en liten skål.
Häll ner äggvispet i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop allt till en deg.
Rulla ut degen till två längder, 40-50 cm långa, på ett mjölat bord.
Skär längderna i 4-5 cm breda bitar.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med kall mjölk och strö över pärlsockret.
Grädda kubbarna mitt i ugnen, 10-12 min.
Låt dem sedan kallna på galler utan bakduk så att de blir spröda.