Pannbiff med lök



250 g nötfärs
250 g blandfärs
¾ dl havregryn
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 ägg
1 ½ msk hackad gul lök
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
 smör

Gräddsås

3 dl vispgrädde
1 ½ msk vetemjöl
½-1 msk soja
vitpeppar
ev. salt

Stekt lök

2 gula lökar, skivade
½ dl vatten
2 tsk smör

Blanda havregryn, kalvfond och vatten i en skål.
Låt svälla i c:a 15 minuter.
Tillsätt lök, ägg, salt och peppar.
Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är väl blandat.
Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar.
Lägg dem på smörpapper.
Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, c:a 4 minuter per sida.

Gräddsås: Blanda/skaka mjölet väl med lite av grädden till en redning.
Häll resten av grädden i stekpannan där pannbiffarna stekts.
Låt koka upp.
Häll i hälften av redningen, rör om och låt koka lite.
Tillsätt mer redning om såsen är för lös.
Smaka av med soja, vitpeppar och eventuellt lite salt.
Sila såsen innan servering.

Stekt lök: Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet.
Låt vattnet koka bort under omrörning.
Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene.


Tävling


”Jag tävlar hos Carolina om ett Halloweenpaket från Strössel & annat


Hemmagjorda fiskbullar med potatismos

Enkelt att göra och tar inte lång tid.



4 port.

4 tsk ströbröd
1 dl mjölk
600 g benfri torsfilé
1 gul lök
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör

Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla.
Mixa torskfilén till färs i en matberedare.
Hacka lök och rör ner i skålen med ägg, kryddor och färs.
Ha i ströbröds- och mjölkblandningen i färsen.
Forma till små bullar och stek i smör.


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se