Exotisk paj

En annorlunda variation på köttfärspaj med smak av curry och ananas.



500 g köttfärs
1 gul lök
1½ tsk curry
1½ msk tomatpuré
1 msk soja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ burk ananaskross med spad
1 pkt bacon

3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
4 msk vatten

Börja med pajdegen.
Mät upp mjölet på bakbordet eller i matberedaren.
Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet.
Tillsätt därefter vattnet. och arbeta ihop degen.
Lägg den ca 1 tim i kylskåpet.

Skala och hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna.
Strö över curryn.
Häll över anananasen med spad, tomatpurén, sojan, salt och peppar.
Låt såsen koka ihop några minuter.
Kavla ut pajdegen och lägg den i botten på en pajform.
Grädda pajskalet i 225 grader, ca 15 min.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
När pajskalet är färdiggräddat, lägg ner köttfärsen i skalet.
Lägg på baconet.
Servera med en grönsallad och hembakat bröd.

Köttfärssås

Har testat ett nytt recept på köttfärssås från Kryddburken.
Blev en klar favorit i den här familjen.



600 gram blandfärs
2 normalstora gula lökar
1 stjälk bladselleri (inte en hel knippe, bara en stjälk)
½ dl tomatpuré
1 dl ketchup
ca 6-7 dl vatten
1 msk kalvfond eller annan köttbuljong
1 msk socker
½ tsk torkad basilika
salt & vitpeppar
Vatten + maizenamjöl till redning

Börja med att hacka löken, inte för fint, ganska grovt.
 Finhacka bladsellerin & fräs detta i stekpanna i lite smör.
Strö över sockret.
Fräs tills löken blivit genomskinlig.
Lägg i färsen och blanda runt allt.
Slå på lite vatten redan nu.
I med resten av ingredienserna.
 Låt allt få småputtra under lock ca 45min-1 timme.
Slå på mer vatten allt eftersom. 
Ett tips är när du ska tillsätta kryddorna så smaka av HELA tiden så du hittar rätt smak.
(Salt, socker, vitpeppar, kanske en skvätt tomatpuré till)
Smaka av ordentligt!
Viktigt är att inte basilikan ökas på, då tar den över, det ska bara var en aning av basilikan.
Rör ut maizenamjöl i lite vatten och red av såsen till önskad konsistens.
Inte vetemjöl nu, då blir inte färgen lika genomskinlig och fin.
Smaklig måltid!

RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se