Raggmunk



4 port.

800 g potatis
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 krm salt
2 ägg
smör till stekning

Vispa vetemjöl och 2 dl av mjölken till en jämn, klumpfri smet.
Tillsätt salt, ägg och de resterande 3 dl av mjölken.

Låt smeten vila.
Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan ur den rivna potatisen noga.
Vänd ner den i smeten.

Klicka ner raggmunkssmeten i stekpannan och stek i smör.
Servera med lingonsylt, stekt fläsk och gurka.


Smörgåstårta



36 skivor formfranska

Grundröra
3 dl vispgrädde
1 burk crème fraiche
salt, peppar

Lager 1
100 g bredbar leverpastej
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
salt, peppar

Lager 2
400 g mimosasallad
200 g rökt skinka

Lager 3
4 hårdkokta ägg
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt, peppar

Garnering
räkor, citron, dill, gurka, ägg, körsbärstomater, röd/svart kaviar och ost


Börja med att koka äggen till fyllningen.

Vispa grädden lätt och rör ner crème fraichen.
Smaka av med salt och peppar.

Blanda ihop allt till den första blandningen i en skål.

Strimla skinkan till andra lagret i en matberedare (eller finhacka för hand).

Mosa äggen till tredje lagret och blanda ihop dom med majonnäs och crème fraichen.
Smaka av med salt och peppar.

Kantskär alla brödskivor.
Bre på vanligt smör på alla utom 9 st.
Lägg ut 9 brödskivor på en bricka och lägg på leverpastejblandningen.
Lägg på ett nytt lager med bröd.
Bre ut mimosasalladen och fördela skinkan ovanpå.
Lägg på nästa lager bröd.
Bre ut äggblandningen över brödet och lägg på sista lagret med bröd.

Täck med platsfolié och ställ in brickan i kylen och låt den stå till dagen därpå.

Bre på det som är kvar av grundröran på sidorna och ovanpå tårtan.
Garnera med räkor, citron, dill, tomat, gurka, kaviar och ost.


Fiskburgare med kaviarsås




600 g hoki eller kravmärkt torsk
2 ägg
2 msk ströbröd
salt
svartpeppar
smör till stekning


1 dl lätt majonnäs
1 dl lätt créme fraiche
4 msk röd kaviar
finklippt dill


Tina fisken och mixa den i en matberedare.
Blanda fiskfärs, ägg, ströbröd, salt och peppar.
Forma till biffar.
Stek dem i smör på medelvärme 3-4 minuter per sida.
Blanda till såsen och servera den med potatismos till burgarna.


Sega Brownies



48 bitar

8 ägg
10 dl strösocker
1 tsk salt
2,5 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smält margarin

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa äggen och sockret pösigt.
 Rör ner de övriga ingredienserna.
Smörj och bröa en långpanna, och häll upp smeten.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 35 minuter.
Känn efter med en sticka när kakan är torr.
Skär upp kakan i ca 48 bitar.


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se