Vinbärskaka med maräng

Detta recept kommer från Fridas kök.


3 dl socker
75 g smör
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ msk vaniljsocker
2¼ dl kall mjölk
3 msk kokande vatten
2 msk ströbröd

Maräng

5 äggvitor
5 dl socker
1½ msk vaniljsocker
3-5 dl röda vinbär (beroende på hur mycket vinbärssmak man vill ha)


Rör socker och smör vitt och pösigt.
Tillsätt äggulorna.
Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten.
Bred ut smeten i en smord och långpanna.

 Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 15 minuter.

 Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum.
Rör i sockret och vaniljsockret.
Blanda sist i vinbären.
Ta ut kakan.
Höj temperaturen till 250°C.
Bred på vinbärsmassan.
Grädda 5 minuter och låt den sen svalna något.
Skär kakan i fyrkanter.
Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se