Påskbakelse
8 bitar
Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
strösocker
Fyllning
1,5 dl vispad grädde
1 mosad banan
Garnering
1½ dl vispad grädde
8 persikohalvor
bananströssel
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner i smeten.
Rör om med en slev.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 250°C, 5-7 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper och ta bort pappret den gräddats på.
Blanda den vispade grädden och den mosade bananen.
Bred ut fyllningen över rulltårtan.
Rulla ihop.
Dela tårtan i 8 bitar.
Lägg tårtbitarna åt "fel" håll.
Lägg en klick grädde ovanpå och en halv persika.
Strö lite strössel över.
Kardemummakaka
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk stött kardemumma
100 g margarin
2½ dl mjölk
pärlsocker
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma.
Finfördela margarinet i blandningen.
Rör ner 2½ dl mjölk.
Lägg smeten i en smord och bröad form.
Strö på rikligt med pärlsocker.
Grädda i 200-225°C ca 45 min.
Ambrosiatårta
Min födelsedagstårta!
Sockerkakan
150 gram margarin
2 dl socker
½ dl apelsinsaft (från pressad färsk apelsin)
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
Glasyr
3 dl florsocker
2-3 msk färskpressad apelsinsaft
3-4 msk syltade apelsinskal
Fyllning
1 påse Marsansås
2 dl mjölk
½ dl vispad grädde
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl och bakbulver.
Blanda ner apelsinsaften och mjölblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175°C i ca 40 min.
Låt kakan svalna innan du delar på den.
Blanda Marsanpulvret med mjölken.
Ställ in i kylen en stund.
Rör ner vispad grädde.
Fördela vaniljkrämen på den undre sockerkaksbotten och lägg på den övre.
Rör ihop florsocker och apelsinsaft till en trögflytande kräm.
Bred krämen över kakan och födela apelsinskalet ovanpå.
Vaniljbollar
Istället för att göra dom vanliga chokladbollarna så testade jag att göra
dessa vaniljbollar som jag sett hos Bagarstugan.
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
Blanda allt ordentligt.
Rulla bollar och rulla dom i pärlsocker eller kokos.
Klart!
Blåbärskaka i långpanna
ca 25 bitar
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna blåbär
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke.
Blanda ner smöret.
Rör ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet.
Klä en långpanna ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i långpannan.
Strö över blåbären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min.
Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.
Felix Krögarblandning
Hittade denna produkt i frysdisken på Hemköp en dag och tyckte det verkade gott.
Det var det också! En blandning av potatis, röd lök, morötter, broccoli och kryddat med citron och svartpeppar.
Det kommer passa perfekt i vår och sommar till grillat.
Vi åt fläskfilé och beasås till Krögarblandningen. Mums!