Porterbiff



500 g lövbiff
8 små lökar
1 dl vispgrädde
1½ dl porter
1 msk vetemjöl
3 msk svartvinbärsgelé
5 krossade enbär
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 msk smör
färsk timjan

Strimla köttet och skala lökarna.
Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta.
Låt koka upp under vispning.
Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja.
Bryn lökarna i smör i stelpannan.
Lägg i grytan.
Låt koka upp och strö över timjan.
Servera med kokt potatis eller ugnsstekt potatis och gelé.

Marängkrokant

Niklas fyller år imorgon, men eftersom barnen var hemma
i helgen hos oss så passade vi på att fira igår.
Testade något nytt.
En lättbakad tårta som  tilltalar alla.
Tårtan går dessutom att förbereda i god tid för kalaset.



Bottnar
3 äggvitor
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
3-4 dl vispgrädde
2 Daim (à 2 pack)

Garnering
1 ask physalis

Börja med bottnarna.
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Tillsätt bakpulvret.

Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Smörj och mjöla cirklarna.

Bred ut marängsmeten i cirklarna.

Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Låt bottnarna svalna något.
Lossa dem från pappret.
Låt bottnarna kallna på galler.

Gör fyllningen.
Vispa äggulor och socker pösigt.

Vispa grädden tjock.
Hacka daimen.
Blanda ner grädde och daim i äggulesmeten.

Bred på fyllningen mellan och ovanpå bottnarna.

Garnera tårtan med physalis.

Pastasallad med curry & banandressing

Vilket väder det har varit i helgen!
Igår var det ingen som hade lust att
laga något så det fick bli en kall sallad.
Den uppskattades av alla i familjen.



Pasta
Sallad
Tomat
Gurka
Majs
Ananas
Rädisor

Dressing
1 burk creme fraiche
½ banan
1½ tsk curry


RSS 2.0
Matbloggstoppen Följ min blogg med bloglovin Blogg listad på Bloggtoppen.se