Blåbärskaka i långpanna

Hittade detta recept hos Jennie som har matbloggen Vanilla Sky. Bjöd mina arbetskamrater på dessa i tisdags när jag fyllde år och det verkade som om alla tyckte att dom var riktigt goda. Lätt att göra omman har lite tid eller gör en sats och frs in till ett senare tillfälle. Tänk på att inte pudra över florsocker om du ska frysa in dom utan vid serveringstillfället.



ca 25 bitar

250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna blåbär
2 msk florsocker

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret.
 Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke.
Blanda ner smöret.
 Rör ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet.

Klä en långpanna ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i långpannan.
Strö över blåbären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min.
Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0