Ambrosiatårta
Min födelsedagstårta!
Sockerkakan
150 gram margarin
2 dl socker
½ dl apelsinsaft (från pressad färsk apelsin)
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
Glasyr
3 dl florsocker
2-3 msk färskpressad apelsinsaft
3-4 msk syltade apelsinskal
Fyllning
1 påse Marsansås
2 dl mjölk
½ dl vispad grädde
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl och bakbulver.
Blanda ner apelsinsaften och mjölblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175°C i ca 40 min.
Låt kakan svalna innan du delar på den.
Blanda Marsanpulvret med mjölken.
Ställ in i kylen en stund.
Rör ner vispad grädde.
Fördela vaniljkrämen på den undre sockerkaksbotten och lägg på den övre.
Rör ihop florsocker och apelsinsaft till en trögflytande kräm.
Bred krämen över kakan och födela apelsinskalet ovanpå.