Köttfärssås

Har testat ett nytt recept på köttfärssås från Kryddburken.
Blev en klar favorit i den här familjen.



600 gram blandfärs
2 normalstora gula lökar
1 stjälk bladselleri (inte en hel knippe, bara en stjälk)
½ dl tomatpuré
1 dl ketchup
ca 6-7 dl vatten
1 msk kalvfond eller annan köttbuljong
1 msk socker
½ tsk torkad basilika
salt & vitpeppar
Vatten + maizenamjöl till redning

Börja med att hacka löken, inte för fint, ganska grovt.
 Finhacka bladsellerin & fräs detta i stekpanna i lite smör.
Strö över sockret.
Fräs tills löken blivit genomskinlig.
Lägg i färsen och blanda runt allt.
Slå på lite vatten redan nu.
I med resten av ingredienserna.
 Låt allt få småputtra under lock ca 45min-1 timme.
Slå på mer vatten allt eftersom. 
Ett tips är när du ska tillsätta kryddorna så smaka av HELA tiden så du hittar rätt smak.
(Salt, socker, vitpeppar, kanske en skvätt tomatpuré till)
Smaka av ordentligt!
Viktigt är att inte basilikan ökas på, då tar den över, det ska bara var en aning av basilikan.
Rör ut maizenamjöl i lite vatten och red av såsen till önskad konsistens.
Inte vetemjöl nu, då blir inte färgen lika genomskinlig och fin.
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0