Pannbiff med lök



250 g nötfärs
250 g blandfärs
¾ dl havregryn
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 ägg
1 ½ msk hackad gul lök
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
 smör

Gräddsås

3 dl vispgrädde
1 ½ msk vetemjöl
½-1 msk soja
vitpeppar
ev. salt

Stekt lök

2 gula lökar, skivade
½ dl vatten
2 tsk smör

Blanda havregryn, kalvfond och vatten i en skål.
Låt svälla i c:a 15 minuter.
Tillsätt lök, ägg, salt och peppar.
Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är väl blandat.
Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar.
Lägg dem på smörpapper.
Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, c:a 4 minuter per sida.

Gräddsås: Blanda/skaka mjölet väl med lite av grädden till en redning.
Häll resten av grädden i stekpannan där pannbiffarna stekts.
Låt koka upp.
Häll i hälften av redningen, rör om och låt koka lite.
Tillsätt mer redning om såsen är för lös.
Smaka av med soja, vitpeppar och eventuellt lite salt.
Sila såsen innan servering.

Stekt lök: Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet.
Låt vattnet koka bort under omrörning.
Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0