Somrig och söt hallonpaj med gammaldags vaniljglass
Smördeg
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
Fyllning
8 dl hallon
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till smördegen.
Tryck ut ca ¾ av degen i en pajform som mäter 24 cm i diameter.
Lägg den sparade degen kallt att vila.
Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 6-7 minuter.
Strö hallonen jämnt över pajskalet.
Blanda samman socker, potatismjöl och vaniljsocker i en bunke.
Strö blandningen över bären i formen.
Kavla ut den sparade degen tunt på ett mjölat bakbord.
Sporra ut remsor och lägg i ett rutmönster över bären.
Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 20 min.
Servera med vaniljglass.
Kommentarer
Trackback