Provensalsk potatis, apelsinmarinerat kött och grillsås
Apelsinmarinad
saft och skal av 1 apelsin
1 msk pressad citron
½ dl olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk Worcestershiresås
1 msk färsk rosmarin
salt
peppar
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg kött och marinad i dubbla påsar och marinera minst 2 tim i kylen,
gärna över natten.
Grillsås
1 burk crème fraiche
½ tärning grönsaksbuljong
½ dl gräslök
½ dl persilja
1 msk senap
1 st vitlöksklyfta
Värm crème fraiche och buljongtärning i en kastrull.
När crème fraichen börjar koka så sänk värmen på plattan.
När buljongtärningen har smält tag kastrullen från värmen.
Rör hela tiden så det inte bränner fast.
Låt svalna något under tiden som du hackar örterna.
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken.
Rör om och låt stå en stund innan serveringen.
Recept på provensalsk potatis