Provensalsk potatis, apelsinmarinerat kött och grillsås



Apelsinmarinad

saft och skal av 1 apelsin
1 msk pressad citron
½ dl olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk Worcestershiresås
1 msk färsk rosmarin
salt
peppar

Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg kött och marinad i dubbla påsar och marinera minst 2 tim i  kylen,
gärna över natten.


Grillsås

1 burk crème fraiche
½ tärning grönsaksbuljong
½ dl gräslök
½ dl persilja
1 msk senap
1 st vitlöksklyfta

Värm crème fraiche och buljongtärning i en kastrull.
När crème fraichen börjar koka så sänk värmen på plattan.
När buljongtärningen har smält tag kastrullen från värmen.
Rör hela tiden så det inte bränner fast.
Låt svalna något under tiden som du hackar örterna.
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken.
Rör om och låt stå en stund innan serveringen.


Recept på provensalsk potatis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0