Provensalsk potatis


4 port

1 kg potatis av fast sort
1 tsk salt per l vatten
2-3 gula lökar
smör eller margarin
olja
1 knippa persilja
salt
svartpeppar

Skala och koka potatisen i saltat vatten i 10 min.
Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
Skala löken och skär den i tunna ringar.
Hetta upp lite matfett i en stor stekpanna,
bryn lökringarna gyllenbruna och ta upp dem ur pannan.
Skiva potatisen tunt för hand eller på en rivskiva.
Hetta upp matfett och olja i stekpannan.
Lägg i potatisskivorna och stek på medelvärme.
Vänd först potatisen när den blivit gyllenbrun på undersidan,
stek den i ytterligare 5-10 min.
Skölj persiljan, skakaden torr, nyp av bladen och hacka dom fint.
Blanda löken med persiljan och vänd ner detta bland potatisen.
Smaksätt med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0