Sjömansgryta

En enklare variant av sjömansbiff med köttfärs istället för nötkött,
plus att den görs i ugnen istället.



4 port.

8-10 potatisar
2 gula lökar
smör/margarin
500 g köttfärs
salt
peppar
4 dl buljong
1 flaska lättöl, 33 cl
½ dl hackad persilja

Skala potatis och lök.
Skiva potatisen lite tjockare och löken tunt.
Fräs löken i smör.
Bryn färsen smulig för sig.
Varva potatis, lök och färs i en ugnsform.
Börja och sluta med potatis.
Krydda mellan varven.
Häll över kokande buljong och lättöl.
Grädda i 200 grader ca 40 min tills potatisen är mjuk.
Strö över persilja.


Klassisk sjömansbiff


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0