Orientalisk fläskfilé



4 port

600-700 g fläskfilé
1 pkt bacon
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1½ msk kalvfond
400 ml kokosmjölk
2 tsk currypasta
4 skivor ananas + spad
1½ msk koncentrerad apelsinjuice
½ tsk ingefära
maizena
salt
peppar

Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor.
Knaperstek baconet och lägg på ett hushållspapper så det får rinna av.
Skiva purjolöken och stek den mjuk ihop med vitlöken.

Stek fläskfilén på båda sidor, krydda med salt och peppar.
Lägg i purjolöken och vitlöken ihop med köttet.
Blanda i resterande ingredienser utom baconet.

Låt allt småputtra medans riset kokar.
Smaka ev av med lite mer salt och peppar om det behövs.
Om man vill kan man ha i lite maizena.
Blanda i baconet.

Garnera med lite jordnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0