Chokladfudgecupcake med jordgubbsmousse & vit chokladfrosting



12 st

225 g vetemjöl
55 g kakao
1 msk bakpulver
drygt ½ krm salt
115 g farinsocker
2 medelstora ägg
2 dl crème fraiche
85 g smör, smält och avsvalnat
3 msk ljus sirap

Dr. Oetker jordgubbsmousse

Frosting

100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
ca 250 g florsocker

Sätt ugnen på 200°C.
Ställ i 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda under tiden samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
Rör i farinsockret.

Vispa samman äggen i en skål och vispa sedan i crème fraichen, smöret och sirapen.
Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen.
Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.

Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i ca 20 min tills de höjt sig ordentligt och känns fasta.

Låt muffinsen vara kvar i plåten i 5 min.
Flytta över dom till ett galler och låt dom svalna.

Blanda jordgubbsmoussen enligt anvisning på förpackningen.
Går inte åt mer än 1 tsk till varje muffins.

Gör frostingen medans muffinsen svalnar.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt den svalna lite.
Vispa upp smöret med en elvisp och tillsätt chokladen.
Tillsätt philadelphiaosten samt florsocker och vispa frostingen riktigt krämig,
vilket kan ta en liten stund.

Skär av ett lock (som en kona) på muffinsen och fyll med moussen.
Lägg på locket igen.
Spritsa på frostingen och dekorera efter tycke och smak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0