Vanilla Crumb Cake
16-20 bitar
7½ dl vetemjöl
4½ dl socker
6-7 tsk bakpulver
250 g smält smör
3 ägg
3 dl crème fraiche
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och gör en smuldeg.
Ta bort 3 dl av smulorna och blanda ner ägg och crème fraiche i resten.
Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm.
Lägg ett smörat bakplåtspapper i botten.
Bred ut smeten och strö smulorna över.
Grädda kakan mitt i ugnen i 10-20 min.
När den är klar ska den vara fuktig men inte kletig.
Blanda vaniljsockret med florsockret och sikta det över den ljumma kakan.
Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
Servera med vispad grädde eller vanniljvisp och färska bär.
Kommentarer
Trackback