Vanilla Crumb Cake



16-20 bitar

7½ dl vetemjöl
4½ dl socker
6-7 tsk bakpulver
250 g smält smör
3 ägg
3 dl crème fraiche

2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och gör en smuldeg.

Ta bort 3 dl av smulorna och blanda ner ägg och crème fraiche i resten.

Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm.
Lägg ett smörat bakplåtspapper i botten.
Bred ut smeten och strö smulorna över.

Grädda kakan mitt i ugnen i 10-20 min.
När den är klar ska den vara fuktig men inte kletig.

Blanda vaniljsockret med florsockret och sikta det över den ljumma kakan.

Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
Servera med vispad grädde eller vanniljvisp och färska bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0