Köttfärsfyllda cannelloni
4 port
8-12 cannellonirör el. färska lasagneplattor
400 g nötfärs
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 dl buljong
2 dl crème fraiche
salt och malen vitpeppar
100 g riven ost
1 tsk oregano
smör att steka i
Béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
Köttfärsröra: Skala och finhacka löken.
Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör.
Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré.
Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.
Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull.
Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning.
Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden.
Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C.
Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören.
Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form.
Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten.
Sänk temperaturen i ugnen till 155°C.
Gratinera i ca 30 minuter.