Köttfärsfyllda cannelloni



4 port

8-12 cannellonirör el. färska lasagneplattor
 400 g nötfärs
1 gul lök
 1 msk tomatpuré
1 dl grädde
 1 dl buljong
2 dl crème fraiche
salt och malen vitpeppar
 100 g riven ost
 1 tsk oregano
smör att steka i

Béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
 5 dl mjölk
salt och malen vitpeppar

Köttfärsröra: Skala och finhacka löken.
Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör.
Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré.
Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.

Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull.
Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning.
Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden.
 Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°C.
Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören.
Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form.
Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten.
Sänk temperaturen i ugnen till 155°C.
Gratinera i ca 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0