Äpplecupcake med kanel & honungsfrosting



12/24 st

2 ägg
1½ dl socker
125 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
4 dl vetemjöl

1 äpple
kanel
socker

75 g smör
havregryn
socker

Frosting

115 g smör, rumsvarmt
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
4 tsk honung
3 tsk kanel
3-4 tsk marsansåspulver

Skala äpplet i små bitar.
Blanda med kanel och socker i en skål.
Stek äpplebitarna.

Blanda smör, havregryn och socker till en smulig massa.

Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda i det smälta smöret.
Blanda i resten av ingredienserna.

Fördela smeten i formar och lägg på äpplebitarna och crunchen.
Grädda i 175°C i ca 10-15 min.

Blanda smör och florsocker och häll i vattnet.
Tillsätt honung och kanel.
Blanda i lite marsansåspulver för att få frostingen lite fastare.

Spritsa ut frostingen på kalla cupcakes.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0