Äpplecupcake med kanel & honungsfrosting
12/24 st
2 ägg
1½ dl socker
125 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
4 dl vetemjöl
1 äpple
kanel
socker
75 g smör
havregryn
socker
Frosting
115 g smör, rumsvarmt
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
4 tsk honung
3 tsk kanel
3-4 tsk marsansåspulver
Skala äpplet i små bitar.
Blanda med kanel och socker i en skål.
Stek äpplebitarna.
Blanda smör, havregryn och socker till en smulig massa.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda i det smälta smöret.
Blanda i resten av ingredienserna.
Fördela smeten i formar och lägg på äpplebitarna och crunchen.
Grädda i 175°C i ca 10-15 min.
Blanda smör och florsocker och häll i vattnet.
Tillsätt honung och kanel.
Blanda i lite marsansåspulver för att få frostingen lite fastare.
Spritsa ut frostingen på kalla cupcakes.