Västerbottenrisotto



4-5 port.

3 dl arborioris
1 scharlottenlök, finhackad
smör till stekning
1 dl vitt vin
1 kvist rosmarin
8-10 dl kokande kycklingbuljong
2 dl riven västerbottenost

Fräs ris och lökhack i smöret tills grynen är blanka och genomskinliga.
Häll på vinet och låt det koka in.
Lägg ner rosmarin i den kokande buljongen.
Häll på en skvätt kokande buljong på riset, låt koka in.
Rör om då och då.
Upprepa tills buljongen är slut och riset är "al dente", 20-25 min.
Rör ner den rivna osten i risotton precis före serveringen.
smaka av med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0