Helstekt kotlettrad

Detta recpt kommer från Kryddburken.



1-1½ kg benfri kotlettrad
4 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré

2 morötter
½ purjolök
1 lök
1 palsternacka
en bit rotselleri

Sås
skyn från formen
soja
svartvinbärsgelé
grädde
salt
peppar
maizena

Värm ugnen till 100 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Skala och skär lök och rotsaker i mindre bitar och lägg i formen.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom på alla sidor, även ändarna.
Salta rejält och peppra.
 Ta upp steken och lägg den i formen uppe på lök och rotfrukterna.
 Vispa ur stekpannan med buljong och tillsätt tomatpuré.
Häll sedan skyn över steken i formen.
Tryck i en stektermometer, och täck med aluminiumfolié.
Stek i ugn tills termometern visar 68-69 grader. (tar ca 4½ timme)
Ta ut det och slå in i folié och låt vila (värmeutjämna) en stund före servering.

Sila skyn från ugnsformen.
 Koka upp den i en kastrull, tillsätt en skvätt soya, en tesked svartvinbärsgelé,
grädde och smaka av med salt och peppar.
Red av såsen med lite maizena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0