Risfudge
Chokladfudge är ett mellanting av konfekt och kaka. Fudge är en godbit
som ofta serveras på kaféer i USA. Den amerikanska varianten är
oftast mycket söt i smaken.
ca 30 bitar
125 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
100 g mörk blockchoklad
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ dl rispuffar
Garnering
100 g mörk blockchoklad
färgglatt strössel
Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet i en kastrull.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Låt chokladen smälta i matfettet.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner mjölblandning, rispuffar och chokladblandning i äggvispet.
Smörj och bröa en liten långpanna, 20x30 cm.
Häll smeten i pannan.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Låt det svalna något i formen.
Lägg smörgåspapper på ett galler.
Stjälp upp kakan på smörgåspappret.
Gör garneringen: Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält dem i vattenbad.
Bred den smälta chokladen över kakan.
Strö över strössel.
Låt chokladen stelna några minuter.
Skär kakan i ca 30 bitar, ca 4x5 cm.