Risfudge

Chokladfudge är ett mellanting av konfekt och kaka. Fudge är en godbit
som ofta serveras på kaféer i USA. Den amerikanska varianten är
oftast mycket söt i smaken.



ca 30 bitar

125 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
100 g mörk blockchoklad
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ dl rispuffar

Garnering

100 g mörk blockchoklad
färgglatt strössel

Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet i en kastrull.
Låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Bryt chokladen i mindre bitar.
Låt chokladen smälta i matfettet.

Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner mjölblandning, rispuffar och chokladblandning i äggvispet.

Smörj och bröa en liten långpanna, 20x30 cm.
Häll smeten i pannan.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Låt det svalna något i formen.

Lägg smörgåspapper på ett galler.
Stjälp upp kakan på smörgåspappret.

Gör garneringen: Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält dem i vattenbad.

Bred den smälta chokladen över kakan.
Strö över strössel.
Låt chokladen stelna några minuter.

Skär kakan i ca 30 bitar, ca 4x5 cm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0