Semlor



12-16 st

100 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
150 g mandelmassa
inkråm från bullen
vispgrädde

Garnering
vispgrädde
florsocker

SMält matfettet och häll i mjölken.
Ljumma till 37°C.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt salt, socker, degspad och ägg.
Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank.
Låt den jäsa i 30 min i bunken.

Ta upp degen på bänken och arbeta den ytterligare.
Baka ut till runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs väl.

Pensla med ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min, 250°C
Låt bullarna kallna.

Skär av lock och gröp ur inkråmet.
Fyll semlorna med fyllningen.

Blanda mandelmassa och en del av inkråmet.
Rör ut det med lite vispad grädde så att röran blir ganska lös.

Spritsa eller klicka vispad grädde på de fyllda bullarna.
Lägg på locken.
Sikta över florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0