Semlor
12-16 st
100 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl
Pensling
1 ägg
Fyllning
150 g mandelmassa
inkråm från bullen
vispgrädde
Garnering
vispgrädde
florsocker
SMält matfettet och häll i mjölken.
Ljumma till 37°C.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt salt, socker, degspad och ägg.
Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank.
Låt den jäsa i 30 min i bunken.
Ta upp degen på bänken och arbeta den ytterligare.
Baka ut till runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs väl.
Pensla med ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min, 250°C
Låt bullarna kallna.
Skär av lock och gröp ur inkråmet.
Fyll semlorna med fyllningen.
Blanda mandelmassa och en del av inkråmet.
Rör ut det med lite vispad grädde så att röran blir ganska lös.
Spritsa eller klicka vispad grädde på de fyllda bullarna.
Lägg på locken.
Sikta över florsocker.