Havre-tekakor



30 st

1 liter mjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
75 g jäst
1 tsk salt
½ dl honung
ca 15 dl vetemjöl

Värm mjölken tills den nästan kokar (ca 75°) och häll den över havregrynen.
Skär matfettet i bitar och lägg i.
Låt svälla i 1 tim.

Smula i jästen och tillsätt salt, honung och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i 30 min.

Ta upp degen och dela i 30 bitar.
Rulla bullar och kavla ut till tekakor.
Lägg på plåt med bakpapper och jäs i 30 min.

Pensla med vatten och strö på havregryn.
Grädda i 225°C, ca 13 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0