Lättbakad vattenfranska



12 st

2½ msk potatismjöl
4+1 dl vatten
50 g jäst
3½ msk olja
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

Garnering
Potatismjöl

Rör ut potatismjölet i 4 dl kallt vatten i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till 37°C.

Värm 1 dl vatten till 37° och rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt sedan potatismjölredningen salt olja och salt.

Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen och knåda degen blank och smidig.
Täck över och låt degen jäsa 30 min.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Ta upp degen på lätt mjölad bänk, arbeta samman degen och dela den i 12 lika stora bitar.
Forma ovala eller runda bullar och rulla dem i potatismjöl.
Lägg bullarna på plåten, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 min.
Värm ugnen till 225°C.

Grädda 12-15 min i ugnen.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0