Fyllda potatishalvor



4 port.

4 st potatisar à 175-200 g, fast sort
100 g rökt skinka
2 små lökar
1 bit purjolök, ca 5 cm
smör eller margarin
250 g nötfärs
salt
svartpeppar
2-2½ tsk timjan
1 ägg
50 g riven ost

Skölj potatisen noga.
Koka den 20-30 min tills den är knappt genomkokt.
Halvera den på längden och skeda försiktigt ur potatisen.
Skär potatisen och skinkani små bitar och finhacka löken.

Värm ugnen till 200°C.
Smält matfett i en panna.
Stek löken genomskinlig och mjuk.
Fräs färsen grynig.
Tillsättskinktärningarna.
Smaksätt med salt, peppar och timjan.
Vänd ner potatisen, låt steka samman med köttblandningen.

Tillsätt ägget och den rivna osten.
Blanda samman noggrant.
Smaka av.

Fyll potatisskalen med färsmassan och lägg dem i en smordugnsform.
Gratinera i 25 min.
Servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0