Kardemummabullar med vaniljkräm




50 g jäst
150 g margarin
6 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl

Fyllning
150 g margarin
3 tsk malen kanel
1 ½ dl strösocker

Vaniljkräm
4 dl mjölk
2 påsar marsan vaniljsåspulver

Garnering
pärlsocker
1 ägg

Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölken.
 Låt blandningen bli 37 grader.
Häll sedan över jästen och rör degen slät antingen för hand eller i maskin.

Tillsätt sedan salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet och blanda till en smidig deg.
 Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Medan degen jäser så blanda ingredienserna till fyllningen till en smidig röra och ställ åt sidan.
Blanda även vaniljkrämen slät och ställ i kylen.

När degen jäst färdig så dela den på mitten och kavla ut i två omgångar.
Kavla till en rektangel.
 Bred på fyllningen och gör till bullar.
 
Låt sedan jäsa i 30 minuter igen.

När bullarna jäst klart så lägg vaniljkrämen i en sprits och tryck
 ner spritsen i mitten av bullen och tryck ut lite vaniljkräm.
Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda cirka 10-12 min i ugn på 225 grader tills de fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0