Kardemummabullar med vaniljkräm
50 g jäst
150 g margarin
6 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl
Fyllning
150 g margarin
3 tsk malen kanel
1 ½ dl strösocker
Vaniljkräm
4 dl mjölk
2 påsar marsan vaniljsåspulver
Garnering
pärlsocker
1 ägg
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölken.
Låt blandningen bli 37 grader.
Häll sedan över jästen och rör degen slät antingen för hand eller i maskin.
Tillsätt sedan salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Medan degen jäser så blanda ingredienserna till fyllningen till en smidig röra och ställ åt sidan.
Blanda även vaniljkrämen slät och ställ i kylen.
När degen jäst färdig så dela den på mitten och kavla ut i två omgångar.
Kavla till en rektangel.
Bred på fyllningen och gör till bullar.
Låt sedan jäsa i 30 minuter igen.
När bullarna jäst klart så lägg vaniljkrämen i en sprits och tryck
ner spritsen i mitten av bullen och tryck ut lite vaniljkräm.
Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda cirka 10-12 min i ugn på 225 grader tills de fått fin färg.