Hemmagjorda fiskpinnar
4 port.
4 filéer av vit fisk
1,5 dl ströbröd
1 tsk rivet citronskal
3/4 tsk malen svartpeppar
½ tsk salt
2 äggvitor
olja
Blanda ströbröd, citronskal, svartpeppar och salt i en djup tallrik.
Blanda väl.
Skär fiskfiléerna i 1,5 cm breda skivor.
Vispa äggvitan lätt.
Doppa fisken i äggvitan och låt ev överflöd rinna av.
Panera fisken i ströbrödsblandningen.
Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.
Hetta upp oljan i en stekpanna tills den är riktigt het utan att ryka.
Lägg i fisken och stek i ca 10 min.
Vänd bitarna kontinuerligt.
Servera med en remouladsås och potatis eller potatismos.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Gud vad smaskigt, det ska jag ta o göra till middag imorgon :D
Trackback