Fullkornsbröd



2 bröd

1 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
7 dl vetemjöl

Skållning
4 dl vatten
3 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
25 g smör
1 dl kallt vatten

Koka upp vattnet till skållningen, häll över mjölet.
Klicka i smör och rör om.
Täck med folie, låt stå i 30 min.
Tillsätt 1 dl kallt vatten och låt degen svalna till 37 grader.

Lör upp jästen i 1 dl rumstempererat vatten.
Tillsätt skållningen, salt, sirap, fullkornsmjöl och nästan allt vetemjöl till degen.
Arbeta den smidig.

Jäs deen övertäckt i 40 min.
Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 2 bitar.
Forma bröd och jäs i 40 min.
Grädda i 200 grader, 45 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0