Fröbröd i kvadrat
ca 12 bitar
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
2 dl vatten
3 dl vatten
50 g jäst
1½ msk honung
1½ tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special
Dag 1
Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke.
Häll över 2 dl vatten.
Låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
Dag 2
Smula ner jästen i en degbunke.
Värm vattnet till fingervarm temperatur och häll över jästen.
Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
Tillsätt honungen och saltet och blanda till sist ner vetemjölet.
Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila
under bakduk i ca 45 min.
Sätt ugen på 225 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket.
Platta ut den rektangulär och skär upp den i 12 kvadratiska bitar.
Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa ca 15 min.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.