Mazariner



ca 20 st

3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl socker
½ ägg
100 g margarin

Fyllning
150 g mandelmassa
50 g margarin
2½ ägg
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Glasyr
3 dl florsocker
ca 2 msk vatten

Arbeta samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg,
för hand eller i matberedare.

Låt degen vila i kylen 1-2 tim.
Sätt ugnen på 200 grader.

Gör fyllningen: Riv mandelmassan och rör den med matfettet till en smidig smet.

Rör ner äggen i smeten, ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

Ta fram degen, kavla ut den och klä mazarinformarna med den.
Fördela fyllningen i formarna.

Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min.

Låt mazarinerna kallna.

Gör glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn, tunn smet.
Bred den över fyllningen i mazarinerna och låt stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0