Mazariner
ca 20 st
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl socker
½ ägg
100 g margarin
Fyllning
150 g mandelmassa
50 g margarin
2½ ägg
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Glasyr
3 dl florsocker
ca 2 msk vatten
Arbeta samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg,
för hand eller i matberedare.
Låt degen vila i kylen 1-2 tim.
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen: Riv mandelmassan och rör den med matfettet till en smidig smet.
Rör ner äggen i smeten, ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Ta fram degen, kavla ut den och klä mazarinformarna med den.
Fördela fyllningen i formarna.
Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt mazarinerna kallna.
Gör glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn, tunn smet.
Bred den över fyllningen i mazarinerna och låt stelna.