Vildsvinsstek med honung och citron
6 port.
vildsvinsstek à 1 ½ kg
salt
vitpeppar
2 msk smör
1 dl flytande honung
1 st citron, urpressad saft
Sås
1 tsk idealvetemjöl
2 dl vispgrädde
2.5 dl kalvbuljong
1 tsk gelé (gärna portvins- eller svartvinbärsgelé)
salt
vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra köttet och smörstek det runtom i en het stekpanna.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Häll på ½ dl honung och saften från halva citronen.
Sätt in i ugnen och stek i 1 timme.
Ta ut steken och häll på resten av honungen och citronsaften.
Sätt in formen i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 70 grader, det tar mellan 15 och 45 minuter.
Ta ut köttet och låt det vila inslaget i aluminiumfolie i 10 minuter.
Gör såsen : Blanda ut mjöl med grädde i en kastrull och häll i skyn från foliepaket och ugnsformen.
Häll också i kalvbuljong.
Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter och smaka av med gelé, salt och peppar.
Skär köttet i skivor och servera med sås, gelé och potatis.