Smörkransar



ca 20 st

2½ dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten

Pensling
ägg
(pärlsocker)

Lägg mjölet på bänken.
Hacka in det kalla matfettet med en vass kniv, så att det blir en grynig massa.
Tillsätt det kalla vattnet och arbeta hastigt ihop till en deg.
Knåda inte.
Låt degen vila kallt, ca 1 tim.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen ½ cm tjock på mjölat bord.
Ta ut kakor med kransmått och lägg dom på bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 6 min.

Skippa pärlsockret så blir det sockerfria kakor till dom som är diabetiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0