Köttfärslimpa med bacon



4 port.

½ kg köttfärs
1 paket bacon
1 ägg
3 msk potatismospulver
1 riven gul lök
2 dl vatten
salt
peppar
smält margarin
1-2 msk kinesisk soja 

Sätt ugnen på 175-200 grader.
Blanda samman allt utom bacon, margarin och soja.
Forma färsen till en limpa.
Lägg bacon över limpan så den täcker allt.
Pensla limpan med det smälta margarinet blandat med sojan.
Ställ in den i varm ugn i mitten, ställ ner den efter ca halva tiden något hack,
så att inte baconet blir för mycket stekt.


Brunsås

1 msk smör
 2 msk vetemjöl
 3½ dl köttbuljong
½ dl grädde (valfri fetthalt)
kinesisk soja
salt
vitpeppar

Smält smör i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet.
Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt buljong, lite i taget.
Koka såsen 4 - 5 minuter.
 Späd med grädde och krydda med salt och peppar.
 Häll i ett par droppar soja för färgens skull.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0