Fläskfilé från Karibien



4 port.

500 g fläskfilé
1-2 gula lökar
1+1 msk olja
2 msk medelstark curry
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
2 dl kokosmjölk
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar

Skala och hacka löken.
Hetta upp 1 msk olja i stekpannan.
Fräs lök och curry tills löken har blivit mjuk, ca 3 min.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet.
Tillsätt 1 msk olja till stekpannan.
Bryn tills köttet är genomstekt, 2-3 min på var sida.
Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar i pannan.
Låt koka upp.
Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar lätt, ca 20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0