Kycklingsallad i pitabröd



4 port

1 gul lök
1 tsk margarin
4 st kycklingfiléer á 100 g, strimlade
1 krm stött spiskummin
2½ dl halverade cocktailtomater
½-1 dl svarta oliver, urkärnade
1 salladshuvud
4 st pitabröd
salt
peppar

Sås
200 g gurka
2½ dl naturell lättyoghurt
2 tsk citronsaft

Börja med såsen.
Skala, kärna ur och finhacka gurkan.
Blanda samman med yoghurt och färskpressad citronsaft.

Skala och hacka löken.
Hetta upp margarinet i en fettsnål kastrull och låt sedan löken brynas gyllengul under omrörning ca 5 min.
Tillsätt de strimlade kycklingfiléerna och spiskummin.
Låt köttet genomstekas, ca 5-10 min.
Blanda ner tomathalvorna och de skivade oliverna.
Koka upp under omrörning tills allt är genomhettat, ungefär 2 min.
Smaka av med salt och peppar.

Skölj, dela och låt salladsbladen rinna av.
Lägg pitabröden på fyra serveringstallrikar.
Bred ut sallad på ena halvan av brödet och fördela kycklingröran jämnt på salladen.
Klicka på yoghurtsåsen och vik ihop pitabrödet.
Servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0