Kotlettrad med persiljetäcke och skysås



4 port.

500 g benfri kotlettrad
1 skiva formbröd
1 dl finhackad bladpersilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smält smör
italiensk salladskrydda

Lägg kotlettraden i en smord ugnsfast form.
Stick in en köttermometer.
Se till att hela röret är inne och att spetsen hamnar i mitten.
Stek i 175 grader tills termometern visar 85 grader.
Smula brödet i en skål.
Tillsätt persilja, vitlök, smör och salladskrydda.
Bred smulorna ovanpå kotlettraden när termometern har kommit upp i 70 grader.
Höj värmen till 225 grader och sätt in köttet igen.
Ta ut köttet när termometern visar 85 grader och svep in i folie.
Låt det vila i 10 min.
Skär köttet i tunna skivor.


Skysås

5 dl sky eller buljong
2 msk svartvinbärssaft
salt
peppar
maizena
½ dl grädde

Koka upp stekskyn eller buljongen.
Smaksätt med svartvinbärssaft, salt och peppar.
Red av såsen till önskad tjocklek med maizena.
Låt koka ett par minuter.
Tillsätt grädden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0