Kotlettrad med persiljetäcke och skysås
4 port.
500 g benfri kotlettrad
1 skiva formbröd
1 dl finhackad bladpersilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smält smör
italiensk salladskrydda
Lägg kotlettraden i en smord ugnsfast form.
Stick in en köttermometer.
Se till att hela röret är inne och att spetsen hamnar i mitten.
Stek i 175 grader tills termometern visar 85 grader.
Smula brödet i en skål.
Tillsätt persilja, vitlök, smör och salladskrydda.
Bred smulorna ovanpå kotlettraden när termometern har kommit upp i 70 grader.
Höj värmen till 225 grader och sätt in köttet igen.
Ta ut köttet när termometern visar 85 grader och svep in i folie.
Låt det vila i 10 min.
Skär köttet i tunna skivor.
Skysås
5 dl sky eller buljong
2 msk svartvinbärssaft
salt
peppar
maizena
½ dl grädde
Koka upp stekskyn eller buljongen.
Smaksätt med svartvinbärssaft, salt och peppar.
Red av såsen till önskad tjocklek med maizena.
Låt koka ett par minuter.
Tillsätt grädden.