Ambrosiakaka



150 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl grädde

Garnering
3 dl florsocker
2-3 msk pressad apelsinsaft + vatten
syltade apelsinskal

Smörj och bröa en låg rund form, ca 1½ l eller 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa äggen pösigt med sockret.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
Rör i grädden och till sist matfettet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader 20-30 min.
Låt kakan stå några minuter i formen innan den stjälps upp på galler.
Låt den kallna.
Blanda florsockret, vattnet och apelsinsaften under omrörning.
Rör tills glasyren är slät.
Bred den på kakan och strö över apelsinskalen.
Låt glasyren stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0