Jordgubbstårta

Gabbes beställning av tårta till skolavslutningen.
Gjorde tårtbottnen dagen innan vi skulle äta den.
Tycker det är lite lättare att dela på den då.



ca 12 bitar

Tårtbotten
4 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl mjöl

4 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
½ l jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och stösocker vitt och pösigt.
Vänd försiktigt ner mjölet.
Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter,
häll i smeten.
Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 10-15 min.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik
eller ett brödgaller.

Dela tårtbottnen i två delar.
Bred först ut jordgubbssylten över den undre bottnen,
sedan grädden ovanpå.
Lägg på den översta bottnen och bre grädde ovanpå och på sidorna.
Spritsa ut grädde runt hela tårtan.
Lägg jordgubbar ovanpå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0