Citron- och bananrutor
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 bananer, väl mogna
ev. lite bananarom
Glasyr
500 g Philadelphia färskost, naturell
5 dl florsocker
1 tsk citronarom
gul hushållsfärg
strössel
Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i margarin och vatten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Mosa bananerna och vänd ner i smeten.
Tillsätt ev. lite bananarom om du vill förstärka banansmaken.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna.
Glasyr
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr.
Bred ut glasyren över kakan då den svalnat, och garnera efter önskemål.
Skär i upp rutor.
Kommentarer
Trackback