American Blueberry Muffins
6 st stora eller 12 st små
125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl filmjölk
2 dl blåbär + ¼ dl vetemjöl
Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas.
Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över.
Det blir som en smuldeg.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre.
Känn med en sticka.
Låt svalna på galler.