Svartvinbärsstek
4-6 port.
1½ kg benfritt kött (ex . älgstek , fransyska)
Lag
1 dl soja
1 dl svartvinbärssaft (oblandad)
5 dl vatten
2 tärningar köttbuljong
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5 hela svartpeppar
5 enbär
2 tsk timjan
Sås
7 dl av lagen
5 msk vetemjöl
2 dl grädde
Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme.
När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme.
Gör sedan såsen.
Tag upp köttet och skär i skivor.
Servera med potatis, sås och grönsaker.
Använde skinkstek istället för nötkött, för när vi handlade
för veckan så hittade jag ingen bit som jag tyckte va tillräckligt
fin, men det blev bra ändå. Jättemört!
Kommentarer
Trackback