Saffrans & kanellängd



2 st

100 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
½ g saffran
1 tsk salt
2 ägg
15 dl vetemjöl

Fyllning
4 msk kanel + lite att strö ovanpå
2 dl farinsocker
smält smör

Smöra 2 avlånga formar.
Smält smöret i en kastrull.
Häll på mjölken och värm till ca 35 grader.
Smula jästen i en skål.
Häll på degvätskan och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, saffran, salt, ägg och vetemjöl.
Arbeta degen blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk 1 tim.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen mitt av och kavla ut varje del till en avlång platta, lika lång som formarna.
Blanda samman kanel och farinsocker och strö över degplattan.
Rulla samman som en rulltårta och lägg i formarna.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Pensla ovansidan av längderna med smält smör och strö på lite kanel.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30 min.
Stjälp upp längderna på galler och låt svalna under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0