Empanadas



ca 8 st

Pajdeg

2 dl vetemjöl
2 krm salt
50 g margarin
2 msk vatten

Fyllning

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk matolja
200 g köttfärs
1 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
½-1 krm chilipeppar

Pensling

1 ägg


Börja med pajdegen.
Hacka samman mjöl, salt och matfett, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Linda in i plastfolie.
Låt den vila ca 30 min i kylen.
Sätt på ugnen på 225 grader.

Gör fyllningen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lökhacket i matolja i en stekpanna några minuter.
Tillsätt köttfärsen.
Bryn den tills den blivit smulig och fått fin färg.
Blanda ner tomatpurén i färsen och tillsätt vattnet.
Smaka av med spiskummin, salt och chilipeppar.
Låt fyllningen puttra några minuter.
Låt den sedan kallna.

Dela pajdegen i 8 bitar.
Kavla på mjölat bord ut varje degbit till en rundel ca 10 cm i diameter.
Fördela fyllningen på degrundlarna.
Vik ihop degen till små piroger, tryck till kanterna.
Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt dem svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0