Amerikanska pepparkakor



3/4 dl jordnötter
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskryddor
½ tsk malen ingefära
200 g smör eller margarin
1 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
1 msk sirap

Hacka jordnötterna grovt.
Blanda socker, mjöl, pepparkakskryddor och ingefära i en skål.
Dela matfettet i mindre bitar.
Lägg det ovanpå mjölblandningen.
Fördela matfettet till en smulig massa.
Blanda ner jordnötshacket.
Lör upp bikarbonat i vattnet.
Tillsätt det och sirap i jordnötsblandningen.
Arbeta samman allt till en smidig deg.
Tag upp degen på lätt mjölat bord.
Dela degen i 2 delar.
Forma varje del till en rulle, ca 4 cm i diameter.
Linda in rullarna i platsfolie.
Låt dem vila i kylen 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär varje degrulle i ca 25 skivor, ½ cm tjocka.
Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar, inte för tätt,
eftersom de flyter ut något under gräddningen.
Grädda kakorna mitt i ugnen 5-7 min.
Låt dem svalna på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0