Wokad fläskfilé med nudlar




200 g äggnudlar
400 g fläskfilé
1 burk blandade wokgrönsaker
1 vitlöksklyfta
2 msk olja

Marinad
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
1 krm salt
1 krm socker
1 msk soja
1 msk ostronsås ( eller soja)
1 msk sesam- eller rapsolja

Sås
1 msk socker
1 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk sesam- eller rapsolja
1 msk maizenaredning för mörka såser
1 ½ dl hönsbuljong

Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Skär fläskfilén i strimlor och låt marinera i ca 30 min i kylskåp.

 Skölj wokgrönsakerna i vatten.
 Skala och finhacka vitlökensklyftan.

3Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.

Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning.
Låt rinna av.
Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna.
Stek nudlarna knapriga under omrörning.
Ta upp och lägg på fat så länge.

Låt fläskfilén rinna av från marinaden.
Hetta upp resten av oljan i woken.
Stek vitlök och fläskfilé under omrörning i 3 min.
Tillsätt wokgrönsakerna och häll över såsen.
Låt puttra några minuter.

Häll fläskfilé med sås över nudlarna och servera


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0